Meesterwerk

Het was Leonardo da Vinci die rond 1500 al bezig was met voor die tijd moderne media. Hij ontwierp al een fotocamera en had een duidelijke visie op de toepassing daarvan. Toen de fotografie in 1826 eindelijk werkelijkheid werd, hebben veel kunstenaars de nieuwe mogelijkheden omarmd en toegepast. In deze workshop gaan de leerlingen op zoek naar de verschillen en overeenkomsten tussen de nieuwe media zoals fotografie en fotobewerking en de werkwijzen van oude en moderne meesters.

Kun je het mooie claire obscure, de verfijnde lichtwerking van Rembrandt ook produceren met een digitale camera?  En hoe maakte Dali toch die gekke dieren en klokken in zijn schilderijen. Hoe kun je met je computer de creaties van René Magritte maken. En wat is er nou mooier als je een echte Warhol van je zelf kunt maken.

In de workshop krijgen de leerlingen inzicht in hoe oude en moderen meesters te werk gingen in het maken van hun kunst. Ze kijken naar voorstellingen van hun werk, wat wilde de kunstenaar er mee zeggen en vooral hoe ging hij of zij te werk. Daarna kiezen ze een thema en een kunstenaar en maken hun eigen creatie met camera en computer.

Meesterwerk kan als compleet project met 6 kunstenaars worden afgenomen of per les. In een les komt dan  een kunstenaar aan bod.

Competenties bij deze cursus:

  • Kunsthistorie
  • Computervaardigheden ontwikkelen
  • Bevordert digitale ontwikkeling
  • Stimuleert de creativiteit
  • Leren kijken en waarnemen
  • Beeldende mogelijkheden leren gebruiken; kleur, vorm, licht en compositie
  • Vormgeving
 

Informatie

Aantal lessen: in overleg
Dag: in overleg
Tijdsduur: 2 u per les
Deelnemers: max. 30
Groep: 5, 6, 7 en 8
Kosten: v.a. € 85 (1 les)
Compleet project € 425
Inbegrepen: begeleiding door Suzanne van Koolwijk. Resultaat op A4 of voor download. Alle opname en afwerk apparatuur. Lesbrieven.