Familieportret

Het familieportret is een fotografie project waarin het individuele kind het middelpunt vormt van het familieportret. Aan de hand van verschillende opdrachten die worden beschreven in lesbrieven en die voorafgegaan worden door onderhoudende presentaties maken de leerlingen kennis met portretfotografie.

Vanuit de historie wordt gekeken naar het fotograferen van portretten van het kind door de decennia heen. De leerlingen starten met kijken naar uiterlijke kenmerken en elkaar vervolgens op de foto zetten. Daarna komt het familieportret aan bod en worden familieleden, huisdieren enz. erbij betrokken. Alle foto’s worden verwerkt in een stamboom die met de gemaakte portretfoto’s in de heuse fotostudio worden samengebracht in een presentatie.

Dit themaproject bestaat uit 6 lesbrieven, presentaties en aanvullend materiaal. Een website gerelateerd aan het thema bevat alle informatie voor de leerkracht. De vakkracht assisteert in het fotograferen en het werken in de fotostudio. In overleg wordt de tijdsduur van het project en de participatie van de vakkracht besproken. Een informatiebijeenkomst voorafgaand aan het themaproject is inbegrepen. Het beste is het project gedurende een aantal weken uit te voeren.

Competenties bij deze cursus:

  • Desktop publishing
  • Computervaardigheden ontwikkelen
  • Bevordert digitale ontwikkeling
  • Stimuleert de creativiteit
  • Leren kijken en waarnemen
  • Vormgeving
 

Informatie

Aantal lessen: 8
Dag: in overleg
Tijdsduur: in overleg
Deelnemers: max. 30
Groep: 1 , 2, 3 en 4
Kosten: € 225
Inbegrepen: begeleiding door Suzanne van Koolwijk, Resultaat op A4 of voor download. Alle opname apparatuur. Lesbrieven en presentaties