Informatie Project
 

Bekijk de introductie video of download de powerpoint

  • Start met opdrachten en werk zolang als nodig. Werk wel in volgorde van opdrachten, deze zijn zo samengesteld dat de moeilijkheidsgraad en de kennis met ChromeBook programma’s elkaar opvolgt.
  • Opdrachten kunnen in elkaar overlopen. Zorg wel dat je je goed voorbereid op de opdracht. Alle lesbrieven zijn uitgeschreven, zodat je ze zelf in de klas kunt geven.
  • Tijdsduur van de opdrachten is globaal. Je kunt de opdrachten splitsen in diverse werkmomenten.
  • Niveau van de opdrachten kunnen uiteraard naar eigen inzicht van de leerkracht worden aangepast, afhankelijk van de groep. 
  • Uitvoerende lessen door de kunstdocent zijn ondersteunend. Zorg dat je zelf altijd goed op de hoogte bent van de inhoud van de lessen. De kunstdocent zal samen met de leerkracht de les uitvoeren.
  • Bij welke les de kunstdocent in de klas komt is afhankelijk van kennisvraag, agenda en mogelijkheden. Hier wordt een aparte planning voor gemaakt.
  • Tussentijdse evaluaties over de uitvoering van de opdrachten worden in overleg afgesproken.

 

 
 

verzamelingen1.jpg

Lesbrief 1 Verzamelingen

De lesbrief kun je hieronder downloaden. Bij deze lesbrief hoort een video die kun je bekijken voordat je met de uitvoering begint. In de video aandacht voor de werking van Google Documenten aan de hand van een voorbeeld. Bekijk ook de Presentatie over de verschillende vormen van verzamelingen. 

 
boeren1.jpg

Lesbrief 2 Presentatie

In deze les werken de leerlingen in groepjes aan één onderwerp uit het thema boeren. Elk groepje maakt een eigen presentatie. Laat leerlingen zelf een onderwerp kiezen of stel onderwerpen voor. De presentatie wordt gemaakt met behulp van de Chromebook.

 
grieken1.jpg

Lesbrief 3 Fotodicht

Het thema de Grieken is uitgangspunt bij deze opdracht. De leerlingen gaan met het thema sport, kunst of filosofie een gedicht schrijven. Ze maken zelf een passende foto voor bij het gedicht en brengen alle elementen samen op een A4.

 
romeinen1.jpg

Lesbrief 4 Infographic

Infographics maken is niet makkelijk. Kijk dan ook goed naar het niveau en pas de opdracht daar op aan. Werk met Google Documenten of Google Presentaties. Met het hoofdstuk Romeinen in gedachten kiezen de leerlingen één aspect. Je kunt ook een koppeling met het heden maken.