Informatie Project

Bekijk de introductie video of download de powerpoint

  • Start met opdrachten en werk zolang als nodig. Werk wel in volgorde van opdrachten, deze zijn zo samengesteld dat de moeilijkheidsgraad en de kennis met ChromeBook programma’s elkaar opvolgt.
  • Opdrachten kunnen in elkaar overlopen. Zorg wel dat je je goed voorbereid op de opdracht. Alle lesbrieven zijn uitgeschreven, zodat je ze zelf in de klas kunt geven.
  • Tijdsduur van de opdrachten is globaal. Je kunt de opdrachten splitsen in diverse werkmomenten.
  • Niveau van de opdrachten kunnen uiteraard naar eigen inzicht van de leerkracht worden aangepast, afhankelijk van de groep. 
  • Uitvoerende lessen door de kunstdocent zijn ondersteunend. Zorg dat je zelf altijd goed op de hoogte bent van de inhoud van de lessen. De kunstdocent zal samen met de leerkracht de les uitvoeren.
  • Bij welke les de kunstdocent in de klas komt is afhankelijk van kennisvraag, agenda en mogelijkheden. Hier wordt een aparte planning voor gemaakt.
  • Tussentijdse evaluaties over de uitvoering van de opdrachten worden in overleg afgesproken.
 
 
verzamel4.jpg

Lesbrief 1 Verzameltafel

De lesbrief kun je hieronder downloaden. Bij deze lesbrief hoort een video die kun je bekijken voordat je met de uitvoering begint. In de video aandacht voor de werking van Google Documenten aan de hand van een voorbeeld. Bekijk ook de Presentatie over de verschillende vormen van verzamelingen. 

 
portret4.jpg

Lesbrief 2 Portret

In deze les gaan de leerlingen op de foto met iets van vroeger dat voor hun heel belangrijk is of was. Dat kan zijn een oude foto van bijvoorbeeld opa of oma. Maar ook een oude knuffelbeer of ander belangrijk speelgoed van vroeger. In elk geval moet de relatie met vroeger er zijn.

 
fotodicht4.jpg

Lesbrief 3 Fotodicht

Neem je portretfoto, maak die oud en schrijf er een gedicht bij.Gebruik de foto van de portret opdracht of neem een andere afbeelding als basis voor het fotodicht. De afbeelding kan van kleur worden verandert met behulp van software. Daarvoor is de Chromebook nodig.

 
spellen4.jpg

Lesbrief 4 Spelletjes

We gaan onderzoeken welke spelletjes van vroeger nu nog steeds gespeeld worden. Aan de hand van oude foto’s van b.v. Internet kun je bekijken welke spelletjes buiten en binnen nog steeds actueel zijn. Je gaat de spelletjes die nu nog gespeeld worden fotograferen.