Informatie Project
 

Bekijk de introductie video of download de powerpoint

  • Start met opdrachten en werk zolang als nodig. Werk wel in volgorde van opdrachten, deze zijn zo samengesteld dat de moeilijkheidsgraad en de kennis met ChromeBook programma’s elkaar opvolgt.
  • Opdrachten kunnen in elkaar overlopen. Zorg wel dat je je goed voorbereid op de opdracht. Alle lesbrieven zijn uitgeschreven, zodat je ze zelf in de klas kunt geven.
  • Tijdsduur van de opdrachten is globaal. Je kunt de opdrachten splitsen in diverse werkmomenten.
  • Niveau van de opdrachten kunnen uiteraard naar eigen inzicht van de leerkracht worden aangepast, afhankelijk van de groep. 
  • Uitvoerende lessen door de kunstdocent zijn ondersteunend. Zorg dat je zelf altijd goed op de hoogte bent van de inhoud van de lessen. De kunstdocent zal samen met de leerkracht de les uitvoeren.
  • Bij welke les de kunstdocent in de klas komt is afhankelijk van kennisvraag, agenda en mogelijkheden. Hier wordt een aparte planning voor gemaakt.
  • Tussentijdse evaluaties over de uitvoering van de opdrachten worden in overleg afgesproken.

 

 

kakelbont_ob_1.jpg

Lesbrief Extra. Maak je eigen camera

Met de leerlingen wordt in deze les een eigen fotocamera gemaakt om alvast te oefenen. Alle onderdelen van de echte camera worden aangebracht. Zo is het straks met de echte camera een stuk makkelijker.

 
dtob1.jpg

Lesbrief 1. Standpunt

De vakdocent geeft een introductie op het fotograferen met de 'echte' camera. Standpunt, veraf en dichtbij en hoog laag worden geoefend. Naast de oefeningen worden foto's gemaakt van trucjes met standpunt en wordt ook de dichtbij functie van de camera geleerd. Die is nodig voor les 2 en 4.

 
dtob2.jpg

Lesbrief 2. Slopen

In deze les gaan de leerlingen alledaagse voorwerpen demonteren en leren zo hoe de functie van de verschillende onderdelen. Het voorwerp alsmede de losse onderdelen worden op de foto gezet in de fotostudio.

 
dtob3.jpg

Lesbrief 3. Portretfoto

In deze les gaan de leerlingen op de foto verkleed  als timmerman of ander handwerksman/vrouw.  Attributen zoals veiligheidshelm en gereedschappen gaan mee op de foto. De vakdocent geeft deze les.

 
dtob4.jpg

Lesbrief 4. Gereedschap

In deze les worden allerlei gereedschappen op verschillende manieren gefotografeerd. De gemaakte foto's worden gebruikt voor het maken van een collage waarin de eigenschappen en toepassing van het gereedschap tot uitdrukking komen.