Informatie Project
 

Bekijk de introductie video of download de powerpoint

  • Start met opdrachten en werk zolang als nodig. Werk wel in volgorde van opdrachten, deze zijn zo samengesteld dat de moeilijkheidsgraad en de kennis met ChromeBook programma’s elkaar opvolgt.
  • Opdrachten kunnen in elkaar overlopen. Zorg wel dat je je goed voorbereid op de opdracht. Alle lesbrieven zijn uitgeschreven, zodat je ze zelf in de klas kunt geven.
  • Tijdsduur van de opdrachten is globaal. Je kunt de opdrachten splitsen in diverse werkmomenten.
  • Niveau van de opdrachten kunnen uiteraard naar eigen inzicht van de leerkracht worden aangepast, afhankelijk van de groep. 
  • Uitvoerende lessen door de kunstdocent zijn ondersteunend. Zorg dat je zelf altijd goed op de hoogte bent van de inhoud van de lessen. De kunstdocent zal samen met de leerkracht de les uitvoeren.
  • Bij welke les de kunstdocent in de klas komt is afhankelijk van kennisvraag, agenda en mogelijkheden. Hier wordt een aparte planning voor gemaakt.
  • Tussentijdse evaluaties over de uitvoering van de opdrachten worden in overleg afgesproken.

 

 
 

kakelbont_ob_1.jpg

Lesbrief Extra  Je eigen camera

Met de leerlingen wordt in deze les een eigen fotocamera gemaakt om alvast te oefenen. Alle onderdelen van de echte camera worden aangebracht. Zo is het straks met de echte camera goed werken.

 
dtob1.jpg

Lesbrief 1 Standpunt

De vakdocent geeft een introductie op het fotograferen met de 'echte' camera. Standpunt, veraf en dichtbij en hoog laag worden geoefend. Ook verschillende 'trucjes' met standpunten leveren creatieve foto's op. Bekijk ook nog eens de video over standpunt.

 
bsknd.jpg

Lesbrief 2  Portret met emotie

Ga zelf op de foto met een door jou gekozen emotie. Ga lachend, boos, verdrietig of blij met je armen in de lucht. Probeer een aantal foto's te maken en reis de beste om verder mee te werken.

 
klft.jpg

Lesbrief 3  Klassenfoto

Dit wordt een hele andere klassenfoto dan je gewend bent. Met verschillende groepjes ga je op de foto en maakt daar een creatieve collage van. Bekijk vooral de video nog eens.