Informatie Project
 

Bekijk de introductie video of download de powerpoint

  • Start met opdrachten en werk zolang als nodig. Werk wel in volgorde van opdrachten, deze zijn zo samengesteld dat de moeilijkheidsgraad en de kennis met ChromeBook programma’s elkaar opvolgt.
  • Opdrachten kunnen in elkaar overlopen. Zorg wel dat je je goed voorbereid op de opdracht. Alle lesbrieven zijn uitgeschreven, zodat je ze zelf in de klas kunt geven.
  • Tijdsduur van de opdrachten is globaal. Je kunt de opdrachten splitsen in diverse werkmomenten.
  • Niveau van de opdrachten kunnen uiteraard naar eigen inzicht van de leerkracht worden aangepast, afhankelijk van de groep. 
  • Uitvoerende lessen door de kunstdocent zijn ondersteunend. Zorg dat je zelf altijd goed op de hoogte bent van de inhoud van de lessen. De kunstdocent zal samen met de leerkracht de les uitvoeren.
  • Bij welke les de kunstdocent in de klas komt is afhankelijk van kennisvraag, agenda en mogelijkheden. Hier wordt een aparte planning voor gemaakt.
  • Tussentijdse evaluaties over de uitvoering van de opdrachten worden in overleg afgesproken.

 

 
 

dtob1.jpg

Lesbrief 1 Standpunt

Deze les gaat over standpunt in de fotografie. Leerlingen fotograferen zelf en gaan zelf op de foto. Probeer de voorbeelden uit de instructievideo uit en vergeet niet wat leuke trucfoto's te maken.

 
vrbsdknd.jpg

Lesbrief 2A  Portret

Maak in de zelf geïmproviseerde fotostudio een portret met emotie. Oefen verschillende uitdrukking, maak gebruik van standpunten en bedenk dat de foto gebruikt gaat worden voor het tweede deel van deze les: het fotodicht.

 
fotodicht4.jpg

Lesbrief 2B  Fotodicht

Maak met de foto uit les 2A een gedicht dat bijpassend is. Je kunt ook eerst een gedicht maken en dan de foto er bij maken. Werk eventueel af met de Chromebook. Bekijk de video hoe je dat doet.

 
poster.jpg

Lesbrief 3  Poster

In deze les maak je een poster met als thema het afscheid van Juf Els of de aankondiging van de Musical. Je kunt deze les ook maken met behulp van de Chromebook. Bekijk vooraf de presentatie over Posters.