Animatiefilm

Animatie is een bijzondere leeractiviteit waarin verschillende vakken en leerdoelen aan bod komen en waarin leerlingen hun creatieve talenten kunnen uitleven. Vooral voor leerlingen die zijn opgegroeid met tekenfilms in de bioscoop en op televisie en die het medium animatie associëren met plezier en vermaak, is deze techniek zeer motiverend. Je eigen film maken met iPad of MacBook is een geweldige ervaring. Er kan gekozen worden uit 2D of 3D animatie.  Een introductie in de groep is mogelijk.

Leerlingen gaan samen met de vakkracht in de klas aan de slag met het bedenken van hun eigen idee voor een animatiefilm. Het idee, meestal aan de hand van een thema, wordt in een storyboard uitgewerkt. Vervolgens gaan de leerlingen in kleine groepjes aan de slag met het maken van achtergrond, attributen en figuren voor hun animatiefilm. De projecten worden begeleid door Suzanne van Koolwijk, gecertificeerd Digital Creator, filmer en fotograaf.

In onze Animatie projecten maken de leerlingen van begin tot einde zelf hun animatiefilm. Dat betekent dat ze ook de opname en montage geheel zelfstandig uitvoeren. Wij vinden dat deze onderdelen juist goed in de samenwerking kunnen worden uitgevoerd. Alleen zo krijgen de leerlingen een goed beeld van wat er allemaal bij komt kijken om een animatiefilm te maken. 
Het definitieve programma wordt in overleg met de klasse-leerkracht gemaakt. De projecten zijn in principe geschikt voor groep 5 t/m 8. Voor groep 1 t/m 4 wordt het project aangepast en vervalt het zelfstandig monteren.

 

Informatie

Aantal lessen: 3
Dag: in overleg
Tijdsduur: 1,5 uur per les
Deelnemers: max. 30
Groep: 5, 6, 7 en 8
Kosten: € 195 per groep
Inbegrepen: begeleiding door Suzanne van Koolwijk. Resultaat op DVD of voor download. Alle opname -en montage apparatuur. Lesbrieven.